QRM Polca Workshop

QRM Management Center organiseert POLCA workshop
Geen opstopping, maar doorstroming

Een complexe productieplanning is vaak te vinden in organisaties met een brede productenrange of organisaties die veel klantspecifieke producten produceren. Organisaties die altijd de uitdaging hebben om alle producten weer op tijd klaar te krijgen voor de klant. Belangrijk is in zulke processen het onderhanden werk te verlagen en werkoverdrachten te reduceren. Hiermee wordt overzicht gecreëerd en worden transparantie en doorstroming vergroot. Om de productie te laten stromen kan Polca helpen om op basis van vrijgekomen capaciteit nieuwe producten op te starten, zo de doorstroming te behouden en doorlooptijden drastisch te verkorten.

Hoe werkt POLCA?
POLCA is een materiaal controlesysteem dat gebaseerd is op vrijkomende capaciteit in de volgende bewerkingscel (processtap). Werkcellen zijn gekoppeld aan één of meerdere werkcellen stroomafwaarts en vormen een loop. In deze loop circuleren een aantal POLCA kaarten. Indien de ontvanger zijn werk af heeft, stuurt hij de vrijgekomen POLCA kaart die hierbij hoorde naar zijn leverancier, als teken dat deze weer een nieuwe order mag starten. Hij geeft in feite het signaal af dat hij weer capaciteit heeft om een volgend product te kunnen gaan bewerken. Welk product maakt niet uit. Een ERP systeem geeft vervolgens aan welke orders geautoriseerd zijn, ofwel aan welk product gewerkt gaat worden. Het aantal kaarten in een loop vertegenwoordigt de hoeveelheid onderhanden werk.

POLCA is toepasbaar in een engineer-to-order omgeving en in een omgeving met veel klantspecifieke eisen. U vindt meer informatie over POLCA in appendix E van het boek ‘It’s About Time

QRM POLCA uitleg


Polca Workshop voor productieplanning
In deze workshop:

  • maak je kennis met QRM en de belangrijkste principes;
  • leer je wat het materiaal controle systeem Polca inhoud;
  • ervaar je in een simulatie de werking en praktische toepassing van Polca.

Wanneer? n.n.b. voor meer informatie bel: 085 – 303 6727
Kosten: €150,- p.p. excl. btw

Direct inschrijven

Ik schrijf me in voor de QRM Polca sessie op: (verplicht)
Uw naam (verplicht)
Uw e-mailadres (verplicht)
Telefoonnummer
Bedrijf
Functie
Adres
Postcode en woonplaats

Indien factuuradres niet gelijk is aan bovenstaande gegevens:

Factuuradres
Postcode en woonplaats
Onderwerp
Vragen/Opmerkingen

Ja, ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden
Dit formulier wordt alleen verzonden als u akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden.