Dit is Lean

ditislean_flat-408x408
Dit is Lean beschrijft op een heldere en toegankelijke manier de essentie van Lean en daarmee de filosofie van Toyota. Dit is Lean is een bestseller in Zweden, en heeft wereldwijd al 175.000 exemplaren verkocht.

Dit is Lean legt de paradox bloot tussen het denken in efficiency (efficiency van mensen en machines) versus het denken in flow, doorstroming. Wanneer je processen vanuit de klant bekijkt, dan kom je altijd tot de conclusie dat de klant een snelle doorstroming van het proces vraagt. Hij/zij wil zijn product of dienst namelijk zo snel mogelijk geleverd krijgen. En toch zijn wij daar als ‘leverancier’ niet altijd mee bezig omdat wij ons focussen op de interne efficiency.

Modig en Ahlström hebben nu inzichtelijk gemaakt, welke weg je moet bewandelen om het maximale uit je organisatie te halen, en in dit boek wordt deze handelswijze op een toegankelijke manier uitgelegd en beschreven. Het maakt tevens korte metten met het containerbegrip Lean, door de essentie van deze filosofie bloot te leggen.