Resultaten QRM Beta Specialisten

De resultaten van ‘s werelds eerste QRM Beta® specialisten

November 2013 heeft QRM Management Center een nieuwe mijlpaal bereikt, dankzij de diplomering van de eerste zes QRM Beta deelnemers. Tijdens de eenjarige opleiding hebben de deelnemers zichzelf ten doel gesteld QRM te implementeren om resultaten te behalen op het gebied van doorlooptijdreductie. De deelnemers hebben de implementatie bij verschillende bedrijven uit verschillende branches uitgevoerd. Nieuwsgierig naar de uitgevoerde projecten? Hieronder lichten we er een vijftal uit.

QRM Beta groep

Breder aanbod in een kortere doorlooptijd bij Stramit
QRM Specialist Hans van de Goor voerde zijn project uit bij Stramit B.V., een bedrijf dat dakisolatiepanelen maakt. Stramit B.V. is een bedrijf dat hevig lijdt onder de crisis in de bouwsector. De klanten van Stramit willen producten en diensten tegenwoordig het liefste nog gisteren geleverd zien. Reden te over om met QRM doorlooptijdverkorting na te streven. Hans realiseerde met zijn team dat een grote verscheidenheid aan producten, nu beschikbaar is binnen dezelfde of zelfs een kortere doorlooptijd dan men gewend was van de standaardproducten.

Verheldering van processen en crosstraining bij Censor
Rick Schroder leek een thuiswedstrijd te spelen, door zijn project bij Censor uit te voeren: ondersteuner van verandering bij bedrijven en partner van QRM Management Center. Het bleek in zijn project echter niet gemakkelijk om medewerkers naar een nieuwe rol te bewegen. Tijdens de opleiding verbeterde Rick het proces van de ontwikkeling van nieuwe producten door deze inzichtelijk te maken met een MCT-map en live job mapping. Als gevolg van de inkrimping van het bedrijf toentertijd, heeft hij  de focus verlegd naar het crosstrainen van taken in de dag-tot-dag operatie. De inspanningen van Rick hebben geleid tot een multifunctioneel team dat zich ’s ochtend concentreert op inkomend werk en ’s middags aan projecten werkt. Het effect: de doorlooptijd van het binnenkomende werk is gedaald; 88% van dat wat binnenkomt, wordt dezelfde dag behandeld.

Sneller dan Chinese concurrenten bij De Haan
Jan de Ridder begon de Beta training zonder concrete case, maar vond zijn uitdaging bij De Haan, ontwerper en producent van hijsblokken en staaldraadeindverbindingen voor de offshore techniek. Het doel dat hij stelde voor dit bedrijf luidde: wij gaan sneller produceren dan onze Chinese concurrenten kunnen leveren. Vol enthousiasme is Jan aan de slag gegaan en het enthousiasme voor QRM bleek aanstekelijk. Met de werknemers voerde Jan de essentiële stappen uit. Jan is zeer flexibel en creatief geweest in het vinden van manieren om resultaten te rapporten en heeft bedrijfsbreed mooie resultaten weten neer te zetten met zijn project.

Levertijd van specials even kort als standaard producten bij Legrand Nederland
Het QRM duo bestaande uit Ronald Tjio en Erik van Avendonk voerden hun project uit bij Legrand, onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group die onder andere kabeldraagsystemen produceert. Van alle studenten hadden ze de bij de start van de opleiding de meeste ervaring met QRM. De uitdaging voor hen lag hem in het feit dat het bedrijf in Boxtel slechts een klein deel uitmaakt van de wereldwijde Legrand organisatie. Het heeft hen veel energie gekost om het lokale management van het QRM project te overtuigen, gezien deze worden aangestuurd vanuit de wereldwijde organisatie. Ronald en Erik hebben de focus gelegd op het creëren van de klantspecifieke producten in een zo kort mogelijke tijd, om dezelfde levertijd aan te kunnen houden als bij de standaardproducten. De implementatie verliep uiterst gestructureerd en Ronald en Erik gingen ze op creatieve wijze om met thema’s als leiderschap en eigenaarschap. Hun kennis, ervaring en houding heeft gezorgd voor een implementatie van hoog niveau.

Levertijden waar de meubelbranche voorbeeld aan kan nemen bij Probilex
Carlon Linders, financieel uitvoerend chef bij Probilex, startte zijn project tijdens een turbulente periode van het bedrijf: liquiditeitsproblemen, het faillissement van hun buitenlandse fabriek die hun leveranciers was en, last but not least, klanten die erg ongeduldig werden bemoeilijkten de processen van het bedrijf. Het doorzettingsvermogen en de toewijding van Carlon waren de juiste wapens tegen deze tegenslagen en de benodigde ingrediënten voor een goede QRM implementatie. Het resultaat:de productiecapaciteit vanuit de buitenlandse fabriek is terug gehaald naar Nederland. Tevens zijn de doorlooptijden op zowel de productievloer als in de kantooromgeving flink gereduceerd en zijn levertijden gerealiseerd waar de totale meubelbranche een voornbeeld aan kan nemen.

QRM Beta Specialist opleiding iets voor u? klik hier